úterý 28. dubna 2015

BREUSSOVA MASÁŽ

Bohužel, i psi mívají potíže s ploténkami, páteří i svalovými pletenci okolo páteře. Breussova masáž jim může hodně ulevit a viditelně zmírnit jejich potíže.


Breussova masáž psa musí být samozřejmě přizpůsobená fyziologii zvířete. Jednotlivé speciální hmaty této masáže se provádějí po páteři a podél páteře, to je zásadní při aplikaci Breussovy masáže.

Základní předpoklad účinnosti této masážní terapie je uvolnění svalů podél páteře, a to může být v případě psa problém. Chceme-li psovi pravidelně poskytovat Breussovu masáž, měli bychom jej naučit v klidu ležet na boku, tak se svaly kolem páteře ideálně uvolní. Ostatně, poloha "na boku" je vhodná pro téměř jakoukoli masáž psa.

Breussova masáž sestává z dlouhých, pravidelných tahů, psi, stejně jako lidé, při této proceduře dosahují podobně hluboké relaxace. Někdy, například má-li pes diagnostikovány změny na páteři, může při masírování postižené oblasti projevovat neklid, pak musí masér volit minimální přítlak a velmi mírný rytmus. Moje zkušenost je, že při pravidelném opakování masáže pes přestane reagovat bolestivě, naopak vnímá masáž jako velmi příjemnou.

Důležitá je rovněž aplikace třezalkového oleje. zvláště u zvířat s degenerativními změnami plotének.Třezalka svými účinky ploténky hydratuje a vyživuje, také masírovanou oblast prohřívá a přispívá ke svalovému uvolnění.

Žádné komentáře:

Okomentovat